Sijoitusstrategia

Palkkasalkku – Hyvää ja kiinnostavaa halvalla

Pyrin ostamaan kotimaisia osakkeita hiljalleen eli ajallisesti hajauttaen pitkään ja laveaan salkkuun, joka lähtökohtaisesti tavoittelee indeksituottoa vähennettynä kuluilla.

Ostan edullisia osakkeita ja olen valmis pitämään niitä lähtökohtaisesti vaikka parikymmentä vuotta. Ostan lisää kun hinnat ovat alhaalla joko laajasti tai osakekohtaisesti.

En pohdi ja spekuloi osakkeilla tai niiden kehityksellä. Seuraan vain Google Spreadsheetsiin laatimastani taulukosta milloin hinta jossakin osakkeessa on riittävän matala, jotta voin harkita sen ostoa.

Olen nimennyt salkkuni ”Palkkasalkuksi” ja painotan valinnoissani sumeilematta hyviä osingonmaksajia ja osingonkasvattajia. Voin myös ostaa kiinnostavia keissejä, kuten Rapalaa vaikkei sen käänteestä nytkään (2019) ole mitään tietoa. Minulla on aikaa odottaa Rapalan uljasta tulevaisuutta vaikka viidentoista vuoden ajan. Samalla olen toki huomioinut, että se sitä odotellessa maksaa todennäköisesti osinkoakin.

Tekninen toteutus

Ostan hiljalleen kotimaisia osakkeita OP:n osakesäästötililleni. Ostot teen pienissä erissä. Usein ostan vain noin 100 euron potin jotakin osaketta.

Ostokulut omistajajäsenille OP:ssä ovat tätä nykyä alle 800 euron ostoksissa 1%, ja muuten 5 euroa. Jotta tämä kulutaso säilyy, on tehtävä vähintään 1 osto kvartaalissa. Säilytyskulut ovat 2,60 euroa kuukaudessa.

Ulkomaisten osakkeiden arvosta menee 0,10% säilytyskulu.

Salkun sisältö löytyy täältä.